استانبول بزرگترین شهر ترکیه با مکان های گردشگری ، تفریحی متعدد است ، استانبول علاوه بر قطب اقتصادی، تاریخی و گردشگری این کشور به مکانی ایده آل برای لذت بردن از تنوع عالی غذاهای ترکیه تبدیل شده است. غذاهای خیابانی استانبول معمولا غذاهای لذیذ و خوش طعم و بویی هستندکه با مواد تازه تهیه شده اند. پیدا کردن فروشندگان غذاهای خیابانی در استانبول کار سختی نیست و شما میتوانید در کوچه و خیابان های استانبول غذاهای خوشمزه خیابانی را از چرخ دستی ها، دستفروشان، غرفه های گوشه خیابان و حتی رستوران های سراسر شهر تهیه کنید
بیشتر بخوانید : 3 خیابان شگفت انگیز استانبول که باید از آن دیدن کنید
غذاهای خیابانی معروف استانبول که حتما باید امتحان کنید
غذاهای خیابانی در استانبول تجربهای است که نمیتوان آن را از دست داد . ما در این مقاله که توسط رسانه گردشگری ترکیه 365 تهیه شده است لیستی از بهترین غذاهای خیابانی استانبول را برای شما تهیه کرده ایم که پس از سفر به استانبول نباید آن ها را از دست بدهید . ما همچنین تصاویر و جزئیاتی در مورد اینکه از چه چیزی ساخته شدهاند و کجا میتوان آنها را پیدا کرد، قرار دادهایم.
Lahmacun – لحم عجین – پیتزای گوشت ترکی
یکی از معروف ترین غذاهای خیابانی در ترکیه لحم عجین است. معمولاً به پیتزای ترکی معروف است که شکل دایره ای دارد و از خمیر پیتای ترکی گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی و جعفری تهیه شده است. این یک غذای نسبتا تند با طعم سیر است که به طور گسترده در سراسر شهر در دسترس است. لحم عجیب معمولاً با ناهار یا شام خورده می شود. شما نباید فرصتی را برای چشیدن طعم لحم عجیب پخته شده روی هیزم از دست بدهید.
دونر کباب
دونر کباب یکی دیگر از غذاهای معروف استانبول است که علاوه بر گردشگران مردم محلی معمولا آن را می خورند. مغازه های دونر فراوانی در شهر وجود دارد. این غذا با گوشت بره، مرغ، گوشت گاو یا بوقلمون به عنوان ماده اصلی تهیه می شود. به تدریج از طریق یک سیخ عمودی چرخان برشته می شود. سپس کباب برشته را به همراه مقداری سبزی از قبیل کاهو، گوجه فرنگی، پیاز، کلم و سماق را داخل نان می پیچند . در حال حاضر دونر کباب نه تنها در ترکیه بلکه در ایران نیز به عنوان یک ناهار یا شام سالم سرو میشود
دلمه صدف (صدف شکم پر)
استانبول توسط دریای سیاه و دریای مرمره احاطه شده است و این یکی از دلایلی است که صدف های شکم پر در سراسر شهر به وفور یافت میشود و یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی استانبول است. صدف شکم پر یا دلمه صدف در رستوران های مختلف تا چرخ دستیهای خیابانی به فروش میرسد که هر فروشنده نسخه مخصوص به خود از این غذا را میفروشد . برخی حتی تا آنجا پیش رفته اند که رستورانی را راه اندازی کرده اند که فقط بر فروش یک نوع غذا متمرکز شده است: صدف شکم پر!
صدف ها را با برنج، دارچین، پیاز، فلفل سیاه، فلفل دلمه ای، دانه های کاج سرخ شده و بخارپز پر می کنند.
این غذای سنتی خیابانی در تمام ساعات فروخته می شود و بهترین روش خوردن آن با آبلیموی تازه است که روی آن ها ریخته شود تا صدف و برنج خشک نشود و طعم ادویه ها بهتر شود.
بستنی مارش ترکی
کوهرامانماراش یکی از شهر های ترکیه است که یکی از تولید کننده های بستنی خوش طعم در جهان به شمار میورد . این بستنی ترکی یک بستنی معمولی نبوده و با شیر بز غنی و خامه ای و مقداری سهلپ (ریشه ارکیده وحشی) درست می شود .
بستنی مارش بهترین راه برای خنک شدن در فصل تابستان یا پاییز استانبول است. برای لحظه ای رژیم غذایی خود را فراموش کنید و در حالی که در خیابان های استانبول قدم می زنید، از این خوراکی محلی لذت ببرید.
تانتونی
تانتونی یک غذای خیابانی محبوب در ترکیه است که از گوشت گاو یا بره خرد شده تشکیل شده است که در دمای بالا در روغن آفتابگردان سرخ میشود . پس از پخته شدن گوشت، آن را با پیاز خرد شده، گوجه فرنگی بدون پوست و جعفری در لواش پیچیده می کنند.
تانتونی برای اولین بار در شهر مرسین در دریای مدیترانه پخته شد و در دهه 1980 در سراسر ترکیه محبوب شد. امروزه نسخه های ارزان تری از این غذای خیابانی با مرغ درست می شود. به همان اندازه خوشمزه است.
به خاطر داشته باشید که این غذا تا حدودی چرب است و برای معده های حساس به آن توصیه نمی شود. قبل از اینکه شروع به خوردن تانتونی خود کنید ، فراموش نکنید که چند قطره آب لیمو را در آن بچکانید.
کومپیر – سیب زمینی تنوری
کومپیر یکی دیگر از غذاهای خیابانی خوشمزه استانبول است که به دلیل قیمت مناسب و طعم خوشمزه آن در بین نوجوانان و دانش آموزان بسیار محبوب است .
کومپیر سیب زمینی های بزرگ پخته هستند که با پنیر زرد رنده شده و کره پر شده اند. همچنین رویه های اختیاری مانند هویج رنده شده، کلم قرمز، قارچ و ذرت آب پز، زیتون سیاه و سبز، سوسیس، ترشی، سالاد روسی، سس کچاپ و سس مایونز نیز وجود دارد.
بورک
بورک یکی از معروفترین و بهترین غذاهای خیابانی استانبول است که از لایههای نازکی از خمیر یوفکا یا فیلو ساخته میشود. این لایه ها با روش خاصی روی یگدیگر گذاشته شده و پخته میشود به نحوی که یک پوشش خارجی خوشمزه و شکلپذیر به وجود میآید.
در داخل بورک، مواد مختلفی مانند گوشت چرخکرده، پنیر، سبزیجات، سیبزمینی و انواع ادویهها به کار میرود. این مواد با دقت و حساسیت زیادی در میان لایههای قرار داده میشوند تا یک ترکیب هماهنگ از طعمها و عطرها به وجود آید.
بورک به عنوان یک غذای خوراکی در اکثر نقاط ترکیه یافت میشود و ممکن است به صورت دائمی یا موقتی در نقاط خیابانی و بازارها عرضه شود. این غذا با ظاهر خوشرنگ، طعم غنی و تنوع در مواد استفادهشده، تبدیل به یک انتخاب محبوب برای سفره های خیابانی و مسافران شده است.
کوکورچ
“کوکورچ” یا “کوکوره” یک غذای خاص و محبوب در ترکیه است که از دسته غذاهای خوراکی خیابانی به حساب میآید. اصطلاح “کوکورچ” از واژهٔ یونانی “kokoretsi” گرفته شده و به یک نوع از غذاهای گوشتی اطلاق میشود.
این غذا با اضافه کردن انواع ادویهها و نمک به داخل رودههای گوسفند یا گوساله و سپس قرار دادن آن در داخل یک نان خمیری به نام “پیدا” یا “تویورما” ساخته میشود. این نان به شکل لوله یا رول درآمده و مخلوط گوشتی درون آن قرار میگیرد. سپس کل مواد در یک فر یا گریل پخته میشود.
کوکورچ اغلب با ترکیبات مختلف مانند سیر، فلفل، نعناع، زنجبیل و غیره تزئین شده و با سسهای مختلفی همچون سس گوجهفرنگی یا مایونز همراه میشود. این غذا با طعم خاص و خوشمزهای که از ترکیب ادویهها و گوشت به دست میآید، به عنوان یک تجربه چشایی منحصر به فرد شناخته میشود و برخی افراد طرفداران زیادی دارد.
ایسلاک برگر – برگر خیس
این همبرگر های بخارپز در استانبول بسیار شبیه همان همبرگرهایی هستند که تا به حال خورده اید. نان برگر گوشت و سس گوجهفرنگی طعمدار اما تفاوتشان در اینجاست که برگر ها سپس داخل جعبه بخار پز شده تا کمی خیس شوند. به این ترتیب همبرگرها همیشه کمی خیس نگه داشته می شوند تا برای مشتری سرو شوند. آنها خوشمزه تر هستند زیرا مدت طولانی تری بخارپز می شوند.
این برگرهای خیس خوشمزه به عنوان یک غذای خوش خوراک در اطراف میدان تقسیم به خوبی یافت میشوند
ساندویچ ماهی کبابی
یکی از بهترین غذاهای خیابانی استانبول ساندویچ ماهی کبابی Balık ekmek است. ماهی خال مخالی کبابی ، کاهوی تازه و پیاز در نان ساندویچی محتویات این ساندویچ های لذیذ میباشد .
برای خوردن ساندویچ ماهی کبابی پیشنهاد میکنیم به جای رفتن به رستوران، Balık ekmek خود را از یکی از قایقهای متعدد در ساحل که آن را روی قایقهای خود میپزند، تهیه کنید. سفارش ماهی از قایق ممکن است به نظر برسد که از ماهی های تازه و محلی استفاده می کنند، اما حقیقت این است که این قایق ها و اکثر رستوران های استانبول از ماهی خال مخالی نروژی برای ساندویچ ماهی استفاده می کنند.